Zaterdag 7 februari 2009

Demonstratie Plaza de Mayo

 Om 13.uur zijn we opgehaald door Marian en heerlijk ontspannen naar het stationnetje Baarn gebracht. In de sneeuw toen nog. Op Schiphol ter plekke kunnen regelen dat we 2 vluchten eerder naar Parijs konden boeken. Daardoor een langere overstaptijd in Parijs. De wielen van ons vliegtuig verlieten om 23.35 de Europese grond en bijna 14 uur later, ja, erg lange zit, landden wij op Buenos Aires. Aangezien wij blijkbaar een ontzettend onschuldig gezicht hebben, werden wij door de douane er uitgepikt om niet door de scan en controles te gaan! Scheelt heel veel tijd, maar ja, dit werd te niet gedaan door het wachten van ruim 3 uur op ons pendelbusje naar het hostel. Ach, wat koffie en broodje kaas bij het Meeting Point was niet zo’n ramp.

Het hostel (www.suitesflorida.com) ligt in het centrum van Buenos Aires, aan de drukste, autovrije winkelstraat met 10 verdiepingen kamers. We hebben een eigen kamer; het verschilt niet zo veel met een hotelkamer, alleen is er geen t.v., geen telefoon, geen zeepje en shampoo in de badkamer maar verder prima.

Eind van de middag, na het inchecken nog even door de stad geslenterd en terechtgekomen op het Plaza de Mayo (bekend van de dwaze moeders), waar een grote  demonstratie net begon. Vlaggen op bamboestokken, grote spandoeken , indringend geluid van trommels en heel, heel veel mensen op de been. Het hoort wel bij Argentinie en zeker bij dit beroemde plein.

Gisteren zijn we al wandelend  naar de wijk La Boca gegaan. Koffie onderweg gedronken. Deze wijk is bekend door zijn felgekleurde huizen. Dit is ontstaan door de immigranten die stukje bij beetje de omgeving wilde opfleuren met een klein beetje verf. Overal wordt de tango gedanst. Bij de restaurants om mensen te trekken, in de parken en ook gewoon op straat. Een stukje karton op de grond met een geluidbox volstaat al. Bij sommigen zijn een paar mensen met instrumenten bij. Erg gezellig. Tiptop gekleed inclusief een split in een rok tot aan de navel.

Het avondeten begint hier pas om 23.00 uur, maar aangezien wij toch echte Hollanders zijn en blijven, eten wij wat uurtjes eerder, als het hier tijd is voor een snack.

Via het hostel zijn hier ook  Engels-Spaanse lessen te boeken, dus wij gaan ons zometeen opgeven voor een 5-daagse cursus vanaf dinsdag t/m zaterdag in de ochtenden. We houden jullie op de hoogte van onze vorderingen.

Kortom, wij vermaken ons prima bij een temperatuur van rond de 25 graden en een strak blauwe lucht. Vandaag wat winkelen en naar het Theatro Colon, proberen of we kaarten voor een voorstelling kunnen scoren.

Heel veel lieve groeten van ons en natuurlijk…

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

La Boca (wijk in Buenos Aires)

La Boca (wijk in Buenos Aires)