donderdag 12 februari 2009

 

Sculptuur (staal en aluminium) in Recoleta

Sculptuur (staal en aluminium) in Recoleta

Hallo allemaal,

 

Ja, we zijn al weer een week in Buenos Aires. Het weer is prima, zo rond de 30 graden en om de paar dagen een regendag. 

Dinsdag zijn we met de spaanse lessen begonnen. We hebben ingeschreven voor een klasje, maar de lessen zijn saampjes met de juf. De lessen zijn van 11 tot 14 uur, in een hostel hier vlakbij. Daarna pakken we de metro om in een andere wijk te gaan eten, iets te bekijken, in een parkje het spaans door te nemen en weer terug te slenteren naar de metro. Ja, het leven is momenteel niet zwaar!

Gisteren zijn we, ’s middags dus, naar het graf van Evita Peron gegaan in de wijk Recoleta. Een typisch spaanse begraafplaats: straatjes met grafhuizen ipv de stenen die wij gewend zijn. Vlak daarbij hebben wij een park ontdekt waar een heel groot sculptuur staat, een stalen bloem die, onder invloed van de zon, zichzelf open- en dichtvouwt gedurende de dag. Dit is een overblijfsel van een of andere tentoonstelling.

Wij eten dus rond 3 uur een warm hapje. De nationale sport van Argentijnen is hangen in een cafe, maar dit is iets anders dan onze cafe’s. Grote zalen met dezelfde stoelen en tafeltjes, snelle bediening, uitgebreide kaart en behoorlijk redelijk geprijsd. Voor 25 pesos (= Euro 4,50) hebben we een dagmenu. Aangezien wij daar behoorlijk goed op kunnen leven, eten wij ’s avonds wat fruit en yoghurt. De middagen zijn lang hier; het zon begint pas te duiken rond 21.30 uur en het blijft warm hier. 

Zometeen gaan we weer terug naar de les en vanmiddag proberen we een reis te boeken door het noorden van Argentinie. Het hostel zelf heeft een boekingsdesk, dus erg handig. 

Ja, wij genieten volop en zijn helemaal gewend aan het nieuwe ritme. 

Heel veel groetjes van ons, we zullen wat zon sturen naar jullie en natuurlijk ook een ….

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

In de rij voor Evita

In de rij voor Evita