Vrijdag 13 februari 2009

Hallo allemaal,

Helemaal top hier!

Cafe Tortoni, the place to be in Buenos Aires.

Cafe Tortoni, the place to be in Buenos Aires.

We hebben de spaanse lessen gevolgd en ja hoor, wij kunnen eindelijk een beetje spans terugpraten. Vier dagen geoefend met een alleraardigste argentijnse, ouders uit Italie en Armenie, geboren in Buenos Aires. 

Een redelijk normale mix hier. Het was soms wat zwoegen op al die onregelmatige werkwoorden, maar foutloos praten is nooit de bedoeling geweest. Sterker nog, dit lukt ons nooit. 

Vanmiddag alvast een beetje afscheid genomen van de stad, omdat we een reis hebben geboekt en we vertrekken morgenavond al. Dit afscheid hebben we in stijl gevierd in “Café Tortoni”. Wereldberoemd in Argentinie. Nee, Maxima was hier niet, wel wat oude mannen met stokjes in de rug en een arrogante manier van doen. Wij hebben ze heimelijk ’de oude kolonels’ genoemd.

We hebben onze reis samengesteld met behulp van het boekingstafeltje (bureau is een te groot woord). We vertrekken morgen en reizen met lange-afstands-bussen. De eerste rit is zo’n 18 uur naar de Iguazu watervallen. Daar blijven we 3 nachten om de Argentijnse en om de Braziliaanse kant te bezichtigen. Dan een etmaal in een bus, naar het noorden, Salta, tegen de grens van Bolivia. Ook daar 3 nachten in een echt bed. Tenslotte naar Mendoza, tegen de Andes aan, op de hoogte van Santiago de Chili, 3 nachten. Dan terug naar Buenos Aires. Dus we slapen 4 nachten in een bus; als we reisziek worden hebben we een probleem….

We zijn bijzonder gelukkig met deze extra reis. We arriveren weer in ons hostel op vrijdag 27 februari, dus nog 2 dagen Buenos Aires. We nemen de laptop mee, dus we houden jullie op de hoogte. Per adres slapen we ook in hostels en hebben we diverse tours geboekt om ter plekke te doen. Wij vervelen ons dus niet!

Heel veel groetjes van ons en natuurlijk ook een ….

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

Zwoegend met spaans

Zwoegend met spaans

Verbinding met het thuisfront (Skype)

Verbinding met het thuisfront (Skype)

 

Ons hostel in BA (Hostel Suites Florida)

Ons hostel in BA (Hostel Suites Florida)

Tango dansen in de straten van Buenos Aires

Tango dansen in de straten van Buenos Aires