Zondag 15 februari 2009

Hallo allemaal,

Nou, zielig is het niet om hier in lange-afstands-bussen te reizen, wel spannend om de bussen te vinden. Om ongeveer 18.00 uur hadden we pas een taxi die ons naar het busstation bracht. Eerst de vouchers inleveren, maar er waren 170 balies.. Toen we die eindelijk gevonden hadden, kwam de grootste sport: het zoeken van jouw bus in een station met 75 platforms waar dubbeldekkers af en aan reden. Met behulp van een Turkse man die spaans maar ook gelukkig engels sprak hebben we een paar minuten voor vertrek onze bus gevonden. Bagage ingeleverd, recu gekregen en instappen. Zeer confortabel, grote dubbeldeks-bussen, met stoelen die zelfs de KLM bij businessclass niet heeft. 

Persoonlijke service in de bus (inclusief Campagne)

Persoonlijke service in de bus (inclusief Champagne)

Bijna languit liggen en een keurige man  die ons om 21.30 uur een labtray kwam brengen, daarnop een plateau eten (fruit, kaas, toast, groenten) en even later een warme maaltijd met heerlijk zacht draadjesvlees. Natuuurlijk ook een flesje witte of rode wijn erbij. Als toetje een glaasje champagne. Het licht ging daarna uit, gordijnen dicht en slapen. Nou, dit lukte prima. Rond 7 uur werden we als eerste wakker. Uiteraard met een ontbijtje en een kopje thee.

Om 12 uur stapten we uit na 17 uur bussen, maar totaal niet gebroken, niet oververmoeid en niet verreist. Ons hostel valt erg tegen. Wij hadden een hostel via Hi Hostels (in Nederland Stayokay) maar zijn terechtgekomen in een poezelig huisje van een familie categorie ‘Jasmijn, blaas de kaars eens uit”. Lakens (keukengordijnen) hebben we nog extra kunnen regelen.

Eerst maar een heerlijke liter bier gedronken op een terrasje hier, warm gegeten en geaccepteerd, dat niet alles perfect is in Zuid-Amerika. Maar we zitten er wel!

Morgen komt een touroperater ons ophalen om 7.40 uur en gaan  wij naar de Argentijnse kant van de WATERVALLEN VAN IGUAZU.

Tot heel snel en heel veel tropisch warme groetjes van ons en een..

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK 


Eindelijk loket 121 gevonden

Eindelijk loket 121 gevonden

Onze bus tijdens tankstop (973 liter getankt)

Onze bus tijdens tankstop (973 liter getankt)

Comfortabel reizen

Comfortabel reizen

 

 

Hé wereldtrotters,

Jullie maken genoeg mee, spannend en interressant hoor!
Ik lees met plezier jullie verhalen,
Enne…. Willem is 17 april pas jarig, haha!

goede reis verder!! groetjes van de broekjes