Woensdag 18 februari 2009

Overview cataratas del Iguazu

Overview cataratas del Iguazu

 

Hallo allemaal,

Geweldige ervaringen afgewisseld met een probleempje.

De watervallen zijn enorm. Maandag zijn we met een bus naar de Argentijnse kant van de watervallen gegaan. Een enorm complex met een groot natuurgebied erbij. Met een treintje 10 minuten naar een ander stationnetje gebracht. Vandaaruit nog 20 minuten lopen over stalen bruggen boven het water. Hier kom je uit op een platform boven de U-vallen. Zeker 20 watervallen storten zich hier naar beneden. Dikke mist ontwikkelt zich, evenals prachtige regenbogen overal. Wat een natuurgeweld en wat een spektakel. Het is zo schitterend en zo moeilijk te beschrijven gewaarwording.

Met het treintje terug en naar een ander deel. Eerst het bovendeel, ook over stalen bruggen naar de bovenste watervallen in een ander gedeelte, daarna afdalen naar de onderste uitzichtpunten. Het water stort zich namelijk in 2 gedeelten naar beneden. Onder aangekomen zijn we in een boot gestapt en tot onder de watervallen gevaren, dus een behoorlijke douche gekregen. Drijfnat natuurlijk. Met een 4WD terug gebracht.

De volgende dag met een bus naar de Braziliaanse kant van de vallen gegaan (weer 2 stempels in ons paspoort erbij!). Hier is een beter overzicht over het immense complex. Natuurlijk heel veel foto’s gemaakt, ook enkele panoramafoto’s. In de middag met een taxi naar de dam gebracht, maar dat viel wat tegen.

Teruggekomen in ons stadje kwamen we erachter dat onze bussen weliswaar betaald zijn, maar niet gereserveerd door onze charmante Argentijn in het hostel in Buenos Aires. Wij zijn naar het Hihostel Iguazu gegaan en hebben ons probleem voorgelegd. Daar zijn ze voor ons gaan bellen (bijna 1 uur) naar Buenos Aires. Hij ons weer gebeld zonder resultaat. Vanochtend moesten we uit ons hostel en zijn nu terug naar het Hihostel en hebben hier 2 bedden kunnen boeken voor vannacht en wachten af. Ach, met problemen zijn we op ons best, dus we hebben er eigenlijk om gelachen. Er zijn slechtere plekken in de wereld om te stranden. Momenteel wachten wij af wat het gaat worden, vanavond of morgenavond vertrekken naar Salta.

Tot snel, liefs en natuurlijk een…….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

 

Wij samen

Wij samen

 

Argentijnse zijde watervallen

Argentijnse zijde watervallen

 

Kaartjes voor de Braziliaanse kant

Kaartjes voor de Braziliaanse kant

 

Braziliaanse zijde watervallen

Braziliaanse zijde watervallen

Haaaa Puckie, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Heel veel plezier samen met Jacques, ik volg graag het reisverslag.

Lieve groet,
Tineke & de mannen