Zaterdag 21 februari 2009

Hallo allemaal,

Wat een fantastische verjaardag gisteren en bij deze wil ik iedereen die gereageerd heeft bedanken, mails, sms-jes en digitale kaarten! Uiteraard waren Willem en Judith ook gister jarig en dus van ons…VAN HARTE!!!!

Nou, om weg te komen uit Iguazu heeft heel wat moeite gekost. De details zullen we besparen, maar het was wel op het nippertje. Om 19.00 uur waren de papieren in orde, vlug douchen (het is hier sub-tropisch, dus zweterig en bloedheet), water inslaan en naar het busstation. Om 21.00 uur vertrok onze bus, met wat vertraging. Nou, het was geen geluksreis: 1. het electrische systeem van de bus viel uit, dus behoorlijk oponthoud 2. Een ruit onder in de bus scheurde 3. De stoelen konden niet ver naar beneden 4. De airco stond op vriezen en onze kleding niet 5. Het avondeten hebben ze laatste avond degemakshalve maar overgeslagen 6. Inmiddels 6x politiecontrole in de bus gekregen 7. Onze overstapbus nam ons niet mee, verkeerde tickets 8. Een andere bus wel maar die ging niet naar Salta 9. Deze bus zette ons bij een benzinepomp eruit waar een andere bus ons weer mee terugnam.

Kortom, wij hebben 29 uur in de bussen gezeten, daarna 4,5 uur kunnen slapen in ons nieuwe hostel en daarna werden wij om 7.30 uur op 20 februari opgepikt door  een goedlachse (de eerste Argentijn) die ons een schitterende excursie heeft gebracht. Door een overweldigend landschap, rode stenen rotsformaties, verschillende kleuren, door wijngebieden, gegeten in Cafayate, een dorpje in de Andes, volop kleuren en gezelligheid, via een Bodega, wijn proeven natuurlijk en om 19.30 uur weer terug in ons hostel. Een droomverjaardag zo in Noord Argentinie. Nee, dit was niet gepland, maar o zo mooi!!!!!

Lekker saampjes ‘s avonds uit eten gegaan, uiteraard op het grote plein voor de kerk (zoals in elke stad waar de Spanjaarden zijn geweest). Het blijft hier bloedheet; dus buiten gegeten.

Vandaag regent het, dus de weblog bijschrijven, kleding wassen, even alles reorganiseren, de foto’s bekijken en proberen een wifi-zone te vinden. Kunnen we weer mailen.

Morgen vertrekken we hier met de bus naar Mendoza, deze keer maar 17 uur! en de tickets hebben we al.

 

Tot vanuit Mendoza, heel veel liefs voor iedereen en natuurlijk een…….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

Bus reparatie

Bus reparatie

 

Lama in de Andes

Lama in de Andes

Hoi Puck en Jacques,
Door de LinkedInmail werd ik op de website gewezen en heb meteen alle verhalen gelezen. Geweldig! Goed leven zo. Ook nog gefeliciteerd met je verjaardag en we wensen dat er nog vele reizen mogen volgen.
Ik blijf jullie volgen.
Groet, ook van Dolf, Tineke

Hoi Jacques en Puck,
Te laat om jou op je verjaardag te feliciteren Puck, maar het mag nu toch ook nog wel?
Zo te horen verloopt de reis goed en hebben jullie het goed naar de zin. De Spaanse les was inmiddels voldoende om en kopje koffie te kunnen bestellen?
Nog even en de cruise gaat beginnen. Ook wij zijn benieuwd hoe dat bevalt.
groetjes van ons allen(S,D,B,L en M.)

Ha, die Jacques en Puck,

Fantastisch belevenis een dergelijke reis.
Jacques, geniet er maar van; er ligt straks weer genoeg op je te wachten bij UR !! “Moet je na zo’n lange periode overigens weer ingewerkt worden?”

Groeten,

Twan Wilke