Donderdag 26 februari 2009

Hallo allemaal,

Nou, naar Mendoza een probleemloze reis gehad. Heerlijk, redelijk geslapen. Ons hostel is dichtbij het centrum, dus 10 minuten doorlopen en we staan in de grote winkelstraten, parken met fonteinen en alles vol met terassen. Gezellig dus.

Gisteren hebben we een excursie gemaakt. De “high mountain excursion”. Nou, dat hebben we geweten. In een busje met 15 man steil omhoog de haarspeldbochten door om naar een hoogte van 3.100 meter te komen. Schitterende uitzichten op de besneeuwde toppen van de Andes. Ja, een hoog Zwitserland gehalte; we kwamen ook houten dorpen tegen met chalets, skiliften en wintersportwinkeltjes. Niet zo uitgebreid, maar toch. Tussen de middag gegeten in een Hihostel, tussen de hoge bergen. Je blijft fotograferen. Daarna een leuke wandeling gemaakt van 1,5 uur, waarbij een grote groep bepakte paarden zonder ruiter uit de bergen kwamen rollen. Een grandioos gezicht.

Straks gaan we met een taxi naar het busstation voor de bus naar Buenos Aires terug. De kortste rit van deze reis: 13 uur. Eitje voor ons. Met een trosje bananen en warm eten in de bus redden we het wel.

Volgende keer nog even uit Buenos Aires en dan op de boot. Natuurlijk een…….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

 

De weg naar boven

De weg naar boven

Pakpaarden

Pakpaarden

wandeling in de uitlopers van de Andes

wandeling in de uitlopers van de Andes