Vrijdag 5 september 2008

Soest

Nog 2 nachten en het is zo ver. Op de handbagage na ingepakt en bijna alles geregeld. De paspoorten met de benodigde visa heeft Jacques vanmorgen in Amsterdam opgehaald. De vertrekbrief van Koning Aap is binnen. Voor de belangstellenden onder ons: wij hebben deze keer een reis bij Koning Aap geboekt, de hotelrondreis “China Yangzi, Karstgebergten en hippe steden” van 29 dagen met een verlenging van een paar nachten in Hongkong. Vertrek a.s. zondag naar Londen en vandaar naar Shanghai. Wij zullen 9 oktober weer landen op Schiphol vanuit Hongkong en in die tussentijd proberen regelmatig wat op deze site te zetten om jullie op de hoogte te houden van ons China-avontuur.

Hieronder de vluchtgegevens die momenteel bekend zijn:

zondag 9 sept: BA0429 Schiphol-Londen 10.50-11.05

BA0169 Londen-Shanghai 13.55-07.59 (aankomst dus maandag 10 sept)

woensdag 8 okt: BA0032 Hongkong-Londen 23.40-05.35

donderd 9 okt: BA0428 Londen-Schiphol 07.45-10.00 uur

Onderweg slapen we 6x in een nachttrein, een zg softsleeper (?) We gaan het uitproberen hoe soft dit slaapt. Nog 2 of 3 nachten op de boot die over de Yangzi gaat varen naar de Drie-Klovendam, we gaan fietsen tussen de rijstterrassen, kloosters en tempels bekijken, natuurlijk in Beijing de verboden stad en de Chinese Muur beklimmen, winkelen in Hongkong, Pekingeend eten met stokjes, oorpijn krijgen bij de Chinese opera, het Terracottaleger bewonderen en nu in het groot ipv in Assen, en tussendoor naar de miljoenensteden.

Heel veel leesplezier en we hopen dat we een beetje over kunnen brengen van ons enthousiasme over deze reis naar dit oude land.

Hoi Puck en Jacques, heel veel plezier in China, we gaan jullie volgen en dan thuis een keertje napraten??
groetjes Anka en willem