dinsdag 16 september 2008

Shanghai

Eindelijk een bericht van ons. Ja, in China werkt het internet wel, maar met giga veel vertragingen door de filters, dus bijna niet te doen.

Shanghai was een enorme stad, 70% van alle bouwkranen ter wereld hebben hier gestaan, dus je begrijpt een skyline.. Daar met de snelste trein ter wereld gereisd: de magneetbaan met 431 km per uur!! De hoogste toren van 88 verdiepingen, acrobatenshow, ongelofelijk en natuurlijk geslenterd op de Bund, de boulevard. Inmense mensenmassa’s, maar dat is natuurlijk China. Vanhieruit met een nachttrein naar Suzhou, 5 jaar geleden 800.000 inwoners, nu 6 miljoen en keurig georganiseerd. Soms hebben we het idee om in een nieuw land te lopen, alle wegen, stations, treinen, voorzieningen, flats zijn nieuw en met de modernste technieken. Wij lopen achter in Europa!!!!!

In Beijing uiteraard naar de Verboden Stad gegaan, inmiddels de 3e keer, maar nog even imposant om er te zijn. De muur beklommen, 4 dagen op de fiets door de stad gereden, heel georganiseerd, en overal wordt er op je gelet, dus redelijk veilig. In het nieuwe operagebouw (in het water gebouwd als half ei) een voorstelling gezien, natuurlijk het Olympisch Dorp met het vogelnest en de kubus ( je komt er niet dichtbij ivm de Paralympics) en als afsluiting bij een huldiging in het Holland House met Erica Terpstra. Wat een geweldig sympathiek mens is ze, bewondering. Gisteravond een KungFu show gezien. Heel apart om zo van dichtbij de prestaties te zien.

Het eten is geweldig en zijn al helemaal ingeburgerd: we eten met stokjes, houden meer van een kom noedelsoep dan van een hamburger en eten rijst bij het ontbijt. De groep is gezellig en we praten heel wat af. Zijn inmiddels met 17 mensen en hebben goed kontakt. De reisleidster spreekt vloeiend Chinees, dus als achtervang is dit ideaal. Ze wijst ons op alle mogelijkheden die we kunnen doen hier, en dat doen we ook.

Zodra we weer een goede internetverbinding kunnen vinden horen jullie weer van ons. Vanavond vertrekken we met een nachttrein naar Pingyao en daarna met een nachttrein (weer 12 uur) naar Xi’an, bekend van het terracotta leger uit Assen.

Heel veel groeten en natuurlijk een ..

BIG HUG, JACQUES EN PUCK

 

Verboden Stad

Verboden Stad

Paralympics

Paralympics

Chinese Muur

Chinese Muur

Opera Beijing

Opera Beijing

Suzhou

Suzhou

Suzhou

Suzhou

Shaoxing

Shaoxing

Shanghai

Shanghai

Shanghai Transrapid (431 km/u)

Shanghai Transrapid (431 km/u)

Klinkt allemaal erg leuk! Heel veel plezier nog daar!

Wij eten onze boterham pindakaas (met de hand) en zijn weer hard aan het werk, maar gunnen jullie natuurlijk deze geweldige belevenissen. Veel reisplezier verder, en …….we volgen jullie dagelijks. Dus kijken uit naar een volgend bericht.
groetjes Ilja

Wat grappig dat we achter lopen op China! Klinkt heel indrukwekkend allemaal! Geniet ervan, groetjes Mariska Remco en Tobias