Uit Beijing

 

Vertrek Beijing

Vertrek Beijing

Hallo allemaal,

 

Wij zijn nu buiten Beijing. Gisteravond met een nachttrein vertrokken, maar dat is een sport op zich.
De stations zijn inmens groot, de wachtrijen ontzettend groot, de wachtlokalen stampvol en de tijd om in te stappen erg kort. Dus wij staan in volgorde van onze plaatsen opgesteld om zo snel mogelijk naar binnen te komen. Ze wachten echt niet als je treuzelt. De perronchef staat in de houding als de treinen aankomen en vertrekken.
De chinezen zijn een reislustig volk, maar wij vallen wel erg op met onze lengte, blonde haren en brede lichaamsbouw. Regelmatig worden wij gefotografeerd voor een chinees familiealbum.

 De trein waarin we reden was een “hardsleeper”, nou dit zegt niets over de matrassen: deze zijn allemaal hier knetterhard, maar er zijn nu 3 bedden boven elkaar aan 2 zijden. Niet gescheiden door een deur naar het gangpad. Om kwart voor 10 een slaapliedje door de omroepinstallatie en om 22.00 uur is al het licht uit.
We zijn nu aangekomen in Pingyao, een stadje die volledig valt onder de Unesco, werelderfgoed. De stad is onmuurd met wachttorens en stadstorens, alle volledig intact, de binnenstad is echt chinees en natuurlijk autovrij. Redelijk opgeknapt, maar erg stoffig en stinkend. Bij sommige huizen worden de toiletten nog geleegd met tonnetjes (de boldootkar). Smalle straatjes en echt iedereen zegt je hier gedag. Hallo is dus het woord wat wij het meest gebruiken, ze lachen om ons zonder schroom.
Morgenochtend hebben we nog een excursie naar een tempel en morgenavond vertrekken we weer met een nachttrein naar Xi’an.
Het blijft een imponerend land!

Groetjes en natuurlijk een ..

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

Pingyoa

Pingyoa

Aankomst Pingjao

Aankomst Pingjao

Slaaptrein

Slaaptrein

Aankomst trein

Aankomst trein

Wat klinkt dat allemaal geweldig! Ik wil ook!!!!

Heel veel reisplezier en ik kijk al uit naar een avondje foto’s kijken!

Liefs, Trees c.s.

Lieve mensen,
Kreeg al jullie berichten gelijktijdig binnen.Wat een geweldige onderneming! Ben reuze benieuwd naar jullie ongetwijfeld vele foto’s.
Mis je wel hoor Puck. Iedereen is gelijktijdig op vakantie.
Genieten jullie fijn verder en pas goed op jezelf. Ik zag trouwens laatst zo’n trein in China die letterlijk werd volgestampt. Zag er niet zo comfortabel uit. Hier nog een paar mooie dagen gehad, maar nu wordt het herfst. Maar dat wisten jullie vast al.
Liefs en ik denk aan jullie