Zaterdagavond 7 maart 2009

 

Kaap Hoorn

Kaap Hoorn

Hallo allemaal,

Even een extra berichtje.

We zijn om Kaap Hoorn gevaren!!!!! Als het weer het toe laat, en wij hebben geluk, vaart de boot rondom de kaap. Eerst zijn we door onze Noorse kapitein gedoopt, daarna heeft hij tijdens de vaart extra informatie gegeven. Gelukkig hadden wij ook onze GPS meegenomen, dus ook wij konden precies volgen waar we waren. De meest zuidelijke route om Zuid-Amerika, voor het eerst gevaren door dhr Schouten uit Hoorn in 1600 zoveel. Een enorme prestatie, omdat hier 3 oceanen bijelkaar komen, inclusief een permanente  storm. Nou, dat hebben we geweten! Het weer was helder, erg koud, hoge golven en de boot ging behoorlijk te keer. Alle spullen aan boord werden vanmiddag vastgemaakt en het bovendek, dek 13, werd als voorzorg afgesloten. We konden op den duur bijna niet meer op de dekken lopen, nog maar net staan, maar we hebben het gezien, we waren erbij en hebben het monument, een albatros, van redelijk dichtbij kunnen fotograferen. Op het dek gebleven tot aan de zonsondergang. Verkleumd waren we! Eerst met koppen hete thee zijn we warm geworden.

Van heel ver weg natuurlijk een…….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK