Dinsdag 10 maart 2009

 

Ushuaia

Ushuaia

Hallo allemaal,

Zondagochtend vroeg, om 7 uur in Ushuaia aan wal voor een excursie, de meest zuidelijke stad(je) van Argentinie, fin del mundo. Ja, het is inderdaad het einde van de wereld. Niets ligt zo zuidelijk op de aardbol als dit stadje. Het ligt aan de voet van bergketens met besneeuwde toppen. In de haven liggen boten met namen als ‘Professor Molchanov’ voor een expeditie naar Antarctica. Wat een aparte sfeer hier.

Met een catamaran zijn we verder het Beagle Kanaal opgegaan en rondom eilanden gevaren vol met zeeleeuwen en ook heel speciale vogels. Wij worden geen ornithologen, dus geen idee welke dieren het waren; ze lijken op pinguins, zwart/wit en zitten met hun buik op de rotsen geplakt. Na 2,5 uur op deze boot door het Tierra del Fuego, National Parc gereden met een bus. Een schitterende combinatie van Zwitserland en Canada. Inclusief houten lodges en natuurcampings. Wat een ongerepte natuur en nu hebben wij nog maar een heel klein stukje kunnen zien.

De cruiseboot vervolgde ’s nachts zijn weg door het Beagle Kanaal, via de Straat van Magallan naar Punta Arenas in Chili, waar wij maandagochtend aanmeerden. Deze keer geen excursie, maar zelf een heerlijk dagje het stadje in. Het stadje zelf is tegen een bergketen aangebouwd en via Chili niet overland te bereiken. Zo’n ruig landschap. Een dagje slenteren, koffie met broodjes, warme chocomelk en mediolunas hielden ons op de been. Normaal is het hier 10 graden, vandaag was de warmste dag van de hele zomer, rond de 18. Het was er heerlijk warm zonder die harde wind van de afgelopen dagen, dus slepen met onze jassen, shawls en mutsen. Een fijne dag aan wal.

Vanmiddag (dinsdag) en morgen varen we tussen de  Chileense fjorden door tot donderdagochtend. Erg mooie, ruige onbewoonde rotsen. We zitten heerlijk lezend ergens op een dek achter de ramen te genieten van het uitzicht. Rond de 10 graden en vanmorgen (nog op de Pacific Ocean) een windkracht 7 met golven van 4 meter, het schip deint mee.

Heel veel mooie groeten voor iedereen en natuurlijk een…….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

druk bewoonde rots in het Beagle kanaal

druk bewoonde rots in het Beagle kanaal

 

Chileense gletser in het Beagle kanaal

Chileense gletser in het Beagle kanaal

Chileense fjorden

Chileense fjorden