Dinsdag 17 maart 2009

 

Aan boord

Aan boord

Hallo allemaal,

 

De boot-verhuizing zondag liep gesmeerd: eerst uitchecken, dan door de douane, in de rij gaan staan met de tassen naar buiten om ons te laten besnuffelen door angstaanjagende snuffelhonden,  bagage ophalen buiten en weer naar binnen om in dezelfde hal in te checken bij de andere maatschappij. Weer bagage buiten brengen, papieren overhandigen, met de (dezelfde) bus terug naar het haventerrein en om 11 uur ‘s ochtends zaten we alweer aan de koffie op dek 12 van het volgende schip. Met een beetje heimwee zagen we ‘s middags onze boot de haven uitvaren. We hebben het er heel gezellig gehad en met diverse mensen geode contacten kunnen opbouwen.

Wel een groot verschil tussen de Norwegian Sun, ons eerste schip, en de Celebrity, ons huidige schip. Wij dachten dat we behoorlijk chic aan het cruisen waren. Nou, nee dus, deze is vele keren luxueuser. Er zijn 6 glazen liften aan de buitenkant van het schip die in enkele seconden naar de 12e etage zoeven. De 5 buffetrestauranten daar hebben grote glazen serres met een uitzicht… In de vloeren zijn glazen ramen om naar beneden te kunnen kijken en daarboven is een bloemenwinkel waar je corsages en bloemstukken kunt bestellen. Je hebt vaste plaatsen bij het diner in een grote zaal, dek 4 en 5, met een strijkje. Gisteren was er een ‘formal’ dress code, dus compleet met avondjurken en mannen in jacquet, andes kwam je het restaurant niet in. Wij hebben dus een pizza met sushi gegeten in een ander restaurantje, aangezien wij bij een reis van 3 maanden niet diverse kostuums hebben ingepakt. Het aanbod in het theater en de muziek die in de diverse zalen wordt gespeeld is van een duidelijk hoger niveau.

Gisteren aan land bij La Serena. Een vissersdorpje waar we de plaatselijke bus hebben genomen naar een ander, iets groter stadje. Daar heerlijk gewandeld, koffie gedronken, op locale markten gesnuffeld en de bus weer terug. In het kustplaatsje zelf nog een wandeling gemaakt, maar toen we al een tijdje buiten het centrum in een sloppenwijk liepen, werden we door een chileense man in een passerende bus geduwd, omdat wij volgens hem wel erge ‘idioten’ waren om in deze wijk te gaan lopen.

Wie kwamen we tegen gisteren en hebben vandaag heel gezellig uren mee zitten praten? Jaap, de tweelingbroer van Bob’s bloemen, onze bloemenwinkel in Soest. Ja, de wereld is klein en hangt van toevalligheden aan elkaar.

Chique groeten en natuurlijk een…….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

Centrale hal van onze nieuwe schuit

Centrale hal van onze nieuwe schuit

Valparaiso (Chili)

Valparaiso (Chili)