Donderdag 19 maart 2009

 

Arica

Arica

Hallo allemaal,

Gisteren de laatste plaats in Chili, Arica. Een alleraardigst stadje rondom een containerhaven gebouwd, op de grens van Bolivia en Peru. Vanuit hier worden alle goederen van Bolivia, die zelf geen zeehaven heeft, verscheept.

Naast de haven ligt een enorme steenmassa. Dus deze moest natuurlijk eerst beklommen worden en dat hebben we dus gedaan. Een heel mooi uitzicht was onze beloning. Het achterland is alleen maar woestijn en zandbergen. Ziet er redelijk saai uit, maar we zijn er niet geweest dus kunnen eigenlijk niet oordelen.

Het stadje was druk, autovrij en heel gezellig, met diverse mensen uit Bolivia en Peru die muziek maken, en dat klinkt heel uitnodigend. Ook plaatselijke markten waar veel (alpaca-) wollen truien en shawls werden aangeboden. Heerlijk snuffelen dus.

Aangezien Jacques al 2 weken loopt te hoesten en snotteren en nu koorts bij gaat krijgen, zijn we in de middag teruggegaan naar de boot om wat te rusten. ‘s Avonds wel naar het officiele diner gegaan. Dit begint pas om 20.45 uur, vrij laat dus en voordat we klaar zijn loopt het tegen 23.00 uur.

Vanmorgen voor de 3e keer de tijd moeten verzetten. Naar aanleiding daarvan was er een heel groot brunch-buffet met ijssculpturen georganiseerd.

Vandaag blijven we nog wat binnenhangen; er is genoeg te doen en overal zijn gezellige zitjes, compleet met butlers die om je heen blijven lopen om je het aan niets te laten ontbreken.

Heel veel lieve groeten en natuurlijk een…….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

Arica aan de voet van de woestijn.

Arica aan de voet van de woestijn.

 

Puck in onderhandeling op de markt.

Puck in onderhandeling op de markt.

 

Arica gezien vanaf de rots.

Arica gezien vanaf de rots.