Zaterdag 21 maart 2009

 

Plaza Mayor (Lima)

Plaza Mayor (Lima)

Hallo allemaal,

Peru!!

Vrijdag kwamen we om 7.00 uur aan in de haven van Peru. Vol met vissersboten en containerschepen. Wij hadden voor deze dag een excursie geboekt, omdat Lima, de hoofdstad, op 45 minuten rijden van de haven ligt.

Het havenstadje Callao heeft niets aantrekkelijk en het werd ons ook afgeraden daar te gaan lopen. Met de bus naar het centrum van Lima gebracht, waar we een fotostop hadden op het centrale plein, Plaza Mayor, waar ook de grote kathedraal staat en meteen het presidentiele paleis. Heel veel majestueuse gebouwen vanuit de koloniale tijd. Door corruptie, politieke- en economische ellende zijn deze meeste gebouwen in een erg slechte conditie en staan leeg; ook de grote 5* hotels staan er triest en verlaten bij. Maar de economie trekt weer aan volgens onze gids. De criminaliteit is gigantisch in dit land. Het is schitterend deze oude stad, met al zijn Spaanse invloeden, toch te kunnen bekijken. Het centrum valt onder ‘Werelderfgoed’ en dat zegt genoeg.

Ook een uitstapje gemaakt naar Miralflores, het zakencentrum van Peru, gelegen aan een mooie baai aan het strand, compleet met grote shoppingmalls voor de touristen. Daarna door naar een typisch Peruviaanse markt, overdekt, vol met kleine kraampjes handelswaar: leer, wol, goud, zilver en duizenden andere snuisterijen met felle kleuren.

Heel fijn om in Peru geweest te zijn. We willen hier zeker nog eens terugkomen om alle Inca ruines en musea te zien.

Heel veel mooie groeten van ons voor iedereen en natuurlijk een…….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

Lima

Lima

 

 

Strand Miaflores (Lima)

Strand Miaflores (Lima)

Weer terug bij onze boot.

Weer terug bij onze boot.