Maandag 23 maart 2009

 

Markt

Markt

Hallo allemaal,

 

Ecuador!

Jawel, na 7 jaar zijn we hier weer terug en wij bewaren daar heel mooie herinneringen aan.

Om 9.00 uur ‘s ochtends de pendelbus naar het centrum van Manta genomen. Manta is totaal niet ingesteld om grote cruiseschepen te ontvangen en dat heeft ook zijn charme.

In Manta eerst een Inca-markt bezocht; het was net zo kleurrijk als toen. Vrouwen in lange rokken + overrokken, geborduurde blouses met veel kettingen en de mannen met heel lange staarten haar. Dezelfde wandkleden, tasjes, shawls en truien verkochten ze. Gezellige panfluitmuziek op de achtergrond. Herkenning dus.

Omdat het zondag was, waren er verder geen winkels open, dus rustig door het centrum geslenterd en naar de andere kant gelopen, het strand. Daar zat de hele bevolking, dicht op elkaar, vierkante tentjes in keurige rijen opgesteld, veel kinderen spelend op de vloedlijn en daar tussendoor schaafijskarretjes vol met wespen. Nee, iets eten hier is nog steeds sterk af te raden.

Eind van de middag lopend terug naar het schip, bezweet van de warmte. Eerst een heerlijk bord vers fruit gegeten. Ja, terug in de wereld van luxe en gedesinfecteerde handen. Het was fijn om in Ecuador te zijn geweest, al was dit maar een heel luchtig en kort bezoekje. De mensen blijven ons fasineren.

Heel veel lieve groeten en natuurlijk…

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

Een strand zondag in Manta

Een strand zondag in Manta

Schaafijs

Schaafijs

Na afloop douchen op het strand

Na afloop douchen op het strand