Woensdag 25 maart 2009

 

Slangenbezweerder

Aanleggen bij het oudste fort

Hallo allemaal,

 

Colombia

Deze dag stond ons een bezoek aan Colombia te wachten namelijk de havenstad Cartagena, bekend van de Spaanse veroveringen in dat gebied en als doorvoerhaven van goud en zilver. Dit werd in Peru geroofd en iedere maand aan de Spaanse koning gezonden als inkomen (de Spaanse zilvervloot).  In deze koloniale stad zijn nog 80% van zijn oorspronkelijke stadsmuren en verdedigings-forten te bewonderen. Dus wij een ‘historische excursie’ geboekt.

Allereerst dachten wij dat Cartagena een klein plaatsje aan een baai is. Nee dus, klein denken is echt Hollands; toen wij de baai invoeren was alles, dus bijna 365 graden, volgebouwd met heel grote flatgebouwen! Wat een skyline!

Met een bootje door de haven naar het oudste fort natuurlijk erg strategisch bij de haveningang aangelegd. We voelden ons echt piraten daar, kompleet met een ophaalbrug, uitzichtpunten, heel dikke muren met kanonsgaten en grachten er omheen.

Vervolgens een rondrit door de oude stad (ook Werelderfgoed), de stadsmuren beklommen, 1e en 2e ring, oude gebouwen en barakken. Deze barakken zijn nu in gebruik als souvenirwinkeltjes. Daarna door naar het grote verdedigingsfort voor de stad tegen de piraten: Fort San Felipe de Barajas, begonnen in 1639. Dit wilden we graag zien. Het is nl. het best bewaarde Spaanse fort in Latijns Amerika. We hebben het aan alle kanten bekeken, beklommen en bewonderd dank zij een heel kundige gids die heel de dag bij ons bleef en alle feiten ons wilde leren. Een schitterend uitzicht over de stad en baai. Wat een magnifiek bouwwerk en dit voor de 17e eeuw.

Ja, een heel mooie dag met een goede excursie. Morgen een zeedag en daarna Jamaica.

Heel veel mooie groeten en natuurlijk…

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

Nieuw Cartagena

Nieuw Cartagena

 

Oud Cartagena met stadsmuren

Oud Cartagena met stadsmuren

Fort San Felipe de barajas

Fort San Felipe de barajas