Vrijdag 27 maart 2009

Hallo allemaal,

Jamaica..

Alleen het woord klinkt al exotisch. 

Aangezien wij vanaf volgende week genoeg stranden zien op St.Maarten hebben wij voor vandaag geen excursie geboekt. Overal zat nl. wel een aantal uur bij met een strandstoel en een bbq. 

Samen met een ander echtpaar hebben wij een taxi gehuurd om het eiland eens verder te zien dan hagelwitte strandjes omzoomd door azuurblauw water. Wij hebben gevraagd om ons te brengen naar het geboortehuis van Bob Marley en dat was 2,5 uur rijden vanaf de terminal, dwars over het eiland de bergen in. 

Het binneland werd afgewisseld door warenmarkten, eeuwig wachtende mensen, huisjes die misschien nooit betere tijden hebben gehad, veel blote kindertjes, wat schamele koeien met de koppen gebogen, bloemkoolveldjes omzoomd door wietplanten en regelmatig schoolgebouwtjes geverfd in de kleuren rood, geel en groen. 

Onderweg nog gestopt bij de landingsplaats van Columbus.

Het huis zelf stond in een bergdorpje, aangegeven als museum en behoorlijk ommuurd. Er werd een toegangsprijs gevraagd van $ 15,- en aangezien wij dit allemaal teveel op afgoderij vonden lijken, zijn we niet naar binnen gegaan in het heilige der heiligen. Wat foto’s gemaakt op de binnenplaats en weer dezelfde weg terug naar de cruiseterminal om op tijd terug te zijn.

Swingende groeten en natuurlijk een ….

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

Dorp van Bob Marley

Dorp van Bob Marley

 

Jamaica

Jamaica

 

Winkel in de bergen

Winkel in de bergen