zondag 5 oktober 2008

Kanton, vertrek naar Hongkong

Kanton, vertrek naar Hongkong

 

Hallo allemaal,

 

We zijn in Hongkong!!!!!!!!!

Eerst een hotelkamer op de 20e etage, maar het uitzicht kwam niet verder dan 4 meter tegen een betonnen muur. We zijn verkast en hebben een uitzicht over de hele haven. Wat een lampjes. Tussen 20.00 en 20.15uur is er een lichtshow over de gebouwen aan weerszijde van de haven. We hebben genoten vanavond. Wel binnen, want de hele dag hebben we zware regenbuien met storm gehad. Ja, de verwachte tyfoon is eerder weggedraaid, heeft de stad dus gemist, maar we hebben nog wel een behoorlijke staart ervan.

Gisteren was het bloedheet weer. Veel winkelstraten met giga dure winkels bekeken, markten bezocht en uiteraard met de Ferryboot gevaren. Het openbaar vervoer is hier heeeeeel erg goedkoop: voor een overtocht met de boot betalen we Euro 0,20. Dit om de enorme hoeveelheid mensen te kunnen blijven verwerken, dus om het autogebruik te beperken. De bussen en metro’s zijn ook zo goedkoop. Er zijn zelfs roltrappen aangelegd vanaf de bergen waar veel mensen wonen. ’s Ochtends naar beneden en vanaf 10 uur naar boven. Zo’n 700 meter lang.

De mensenmassa hier op zaterdagmiddag is een beetje te vergelijken met een Koninginnedag in Amsterdam. Als je niet met de stroom mee wilt lopen, heb je een probleem. Over de straten en kruispunten zijn veel voetgangersbruggen gebouwd die ook nog eens overdekt zijn. Je kunt hele stukken lopen zonder nat te worden, behalve vandaag met de storm erbij.

De rest van ons gezelschap is gisteravond vertrokken na een heerlijk afscheidsdiner in het hotel. Uitzwaaien en saampjes verder.

Deze dagen willen we natuurlijk nog graag met het bergtrammetje naar de Peak, het hoogste punt, naar een restaurant op de 48e etage die in 66 minuten geheel ronddraait, met de ferry naar andere eilanden en nog ontelbare dingen in deze stad, maar dan moet het weer een klein beetje op gaan knappen.

Shoppen is een beetje moeilijk; de kledingmaten zijn mt 32 t/m 40 en schoenen is 39 echt het allergrootst. Ze liggen in de winkels in een deuk als ik om maat 41 vraag!!!

Woensdag als we hier ’s avonds vertrekken, kunnen we de bagage in de stad inchecken. We krijgen dan al meteen de instapkaarten en zijn de rugzakken kwijt. Daar is dus prima over nagedacht. Nog een hele dag in Hongkong, dan een rechtstreekse trein vanaf het centrum naar de airport op een eiland in zee.

Een onvergetelijke vakantie, een geweldig land die zich echt pijlsnel ontwikkeld, vriendelijke, ijverige en nieuwsgierige mensen die alle gedragingen van buitenlanders in zich opzuigen, maar ook hun eigen geschiedenis zeker niet vergeten en dit samen met een verpletterende natuur. GEWELDIG!!!

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

Hongkong

Hongkong

Hongkong, Filippijnse dienstmeisjes op zondag

Hongkong, Filippijnse dienstmeisjes op zondag

 

Hongkong, Metro

Hongkong, Metro

Hongkong, Airport

Hongkong, Airport

Hongkong, Peak

Hongkong, Peak

Hongkong by night

Hongkong by night

 

Hongkong

Hongkong

Hongkong

Hongkong

Hallo Puck en Jacques,

Wat leuk om jullie reis zo een beetje te kunnen volgen.
Alvast een hele goed terugreis gewenst en tot ziens in Nederland!

Ik heb naar de privemail ene berichtje gestuurd.

Hartelijke groeten,
Marga Lisman