Zondag 29 maart 2009

Hallo allemaal,

We hebben het een maand volgehouden, maar aan alles komt een einde. Zo ook aan onze 2 cruises van een maand totaal.

Gisteren stond alles op de boot in het teken van vertrek: extra bijeenkomsten in de theaterzaal om uit te leggen hoe de ontschepingsprocedure werkt, inpakken, adressen uitwisselen, laatste keer zwemmen en laatste keer diner. Er moeten wel 2.000 man van boord met bagage en door de douane. Iedereen heeft een andere bestemming, dus.. de koffers gisteravond al buiten de deur moeten zetten met speciale labels volgens het opgestelde schema. 

Vanmorgen om 6.30 uur lagen wij al in de haven van Fort Lauderdale, tussen nog 7 andere cruiseschepen. Een schitterend gezicht. Nog even een laatste keer ontbijten, verzamelen op de aangegeven plaatsen en daarna van boord. De koffers moesten opgehaald worden op kleur, de douane door, fluitje van een cent, naar onze bus, bus 19 en door naar onze excursie. 

Wij wilden graag naar de Everglades, maar deze was volgeboekt. Nu een flauw boottochtje door de kanalen van Lauderdale gemaakt en ons kunnen vergapen aan de hele rijken met huizen aan het water van 100 miljoen. Maar dan heb je wel iets. Vanaf de excursie door naar Miami Airport. Daar een broodje gegeten en met een pendelbusje opgehaald  naar ons hotel voor een nacht. Nou, een nacht was meer dan genoeg. Oud en vervallen. Maar we zaten wel aan de weg die achter het vliegveld loopt, dus wij wel een middagje gewandeld om vliegtuigen te zien, de saaiheid van een woonwijk te constateren en bij een van de vele McDonald’s te eten.

Groeten uit Amerika en natuurlijk een …..

BIG HUG, JACQUES & PUCK

 

Vergapen aan droom villas

Vergapen aan droom villas

 

Huisje en bootje

Huisje en bootje

Ons hotel

Ons hotel