Vrijdag 10 april 2009

 

Aankomst Rogier

Aankomst Rogier

Hallo allemaal,

 

Inmiddels is onze bagage terecht en Rogier al ruim een week bij ons op het eiland. 

Rogier is vorige week met Air France aangekomen en voor het eerst aan het genieten op ons geliefde eiland. Tuurlijk was het voor hem wennen; de warmte, het tempo, de manier van het (buiten)leven, zwemmen en vooral genieten. Aangezien hij niet lang niets kan doen is hij op ons advies een Padi-duikcursus hier gaan doen. Dit heeft geresulteerd in een gezamenlijke duik van de mannen deze ochtend.  Samen op pad naar onze duikschool compleet met onderwatercamera om bewijzen mee terug te kunnen nemen. En natuurlijk ook vandaag het Padi-diploma.

Op vrijdag 3 april was opa jarig en om dit te vieren zijn we met z’n 3tjes uit eten gegaan. Nogmaals, GEFELICITEERD PAP!! We komen snel knuffelen. 

Het eiland is verdeeld in 2 delen: de Franse- en de Nederlandse kant; het enige stukje Nederland wat direct grenst aan Frankrijk. Er bestaan hier geen grenzen, afgezien van een grenspaal als monument uit lang vervlogen tijden. In het Franse deel spreekt men frans, betaalt met de euro en de openingstijden van winkels zijn volledig Frans. Op de Nederlandse kant spreekt men Engels, betaalt met de Amerikaanse $, en zijn er verder weinig regels die zouden kunnen verwijzen naar Nederland, afgezien een paar straatnaambordjes die niemand hier kan uitspreken zoals de ‘Kannegietersteeg’. De Nederlandse kant heeft een enorm voordeel: alles hier is belastingvrij en dit is een enorme stimulans voor de inkomsten door alle cruiseschepen die hier dagelijks aanmeren. De cruisepassagiers worden met een watertaxi afgezet in het centrum van het dorp: de hoofdstad Philipsburg en sjokken vervolgens alle winkels af in het shoppers-paradise (een soort Schipholwinkels maar dan echt een stuk goedkoper). Het stadje staat ook vol met souvenirwinkeltjes, taxichauffeurs voor een rondje eiland of een ritje naar de Franse stranden. Van de 36 stranden die het eiland telt, is Orient beach de bekendste en het meest mondaine: het Saint Tropez van de Carib. Regelmatig gaan we ‘s ochtends in Marigot, de hoofdstad van het franse gedeelte van het eiland, koffie drinken, heerlijk op een terrasje compleet met versgebakken croissants. 

Ja, het eilandleven hier is verrukkelijk. Vanmiddag gaan we naar Grand Case, een stranddorpje, bekend om de koks uit Frankrijk die hier hun visgerechten leren te verfijnen. Een schakeling van restaurants. Ergens tussenin is een local-tentje met banken op het strand waar je uitzinnig lekker en gezellig kunt eten voor een redelijke prijs. 

Morgen brengen we Rogier naar het vliegveld; de 10 dagen hier met hem zijn omgevlogen en erg gezellig geweest. Weer iemand erbij die ook verliefd op ons eiland is geworden.

Warme groeten vanaf ‘the friendly island’ en natuurlijk…

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

Marigot Fort Louis

Marigot Fort Louis

Orient Plage

Orient Plage

Duik Centrum

Duik Centrum

Rogier

Rogier

Rogier en Jacques

Rogier en Jacques

Ella &Victor

Wat heerlijk dat jullie met Rogier zo’n fijne tijd gehad hebben! Wat zien jullie er toch goed uit! Helemaal niet verzwaard na zo’n luxe cruise!
Wij mogen wat het weer betreft hier ook niet mopperen.
Victor gaat met Bob naar Engeland varen; komt wel goed uit: heb binnenkort weer een toets.
Geniet nog van de laatste weekjes op St.Maarten!

Lieve gr. Ella&Victor.