Zondag 26 april 2009

 

Op het strand

Op het strand

Hallo allemaal,

De dagen gaan snel..

Rogier is alweer 2 weken geleden vertrokken en heeft inmiddels thuis zijn verjaardag gevierd. Gefeliciteerd nog en van harte!  We hebben inderdaad hier een duikbril met op-sterkte-glazen voor je kunnen kopen, dus een welverdiend kado voor je! Nemen we mee.

Een veelgestelde vraag is ‘wat doen jullie de hele dag’. Nou gewoon: leven. Meestal staan we rond 7 uur op, zonnescherm uitdraaien, douchen, kleden en ontbijten in de schaduw op ons balkon. We bespreken de planning van de dag, halen de email op en ons krantje bij de receptie, “The Daily Herald” en duiken in het nieuws. Tegenover ons balkon staat een boom die iedere ochtend vol met roze bloemen zit. Daar komen bananenmussen op af (een term van ons, ze hebben knalgele buikjes) en heel veel kolibri’s. Zwermen fladderen er in de boom en stoeien met de bloesem. In de loop van de dag vallen alle bloemen af door de harde wind en liggen dan verspreid in de tuin onder ons. De volgende ochtend  begint deze cyclus opnieuw: de tuinman veegt de blaadjes op, de boom zit weer vol fragiele roze bloemen en de vogels storten zich er weer even enthousiast op. Ja, wij hebben hier ook seizoenen, alleen wat sneller dan in Nederland.

Zo’n 2x per week vertrekken rond 9 uur naar Marigot. Doen wat inkopen, drinken ergens koffie, slenteren over de markt daar langs de haven en kopen een stokbrood. Momenteel zijn we nog steeds druk met onze badkamer. Er zijn al tegels, sanitair, kranen enz. uitgezocht. De meeste winkels hebben maar een zeer beperkt assortiment. Dus afgezien van het zoeken naar winkels is dit ook een behoorlijk opstakel. Momenteel is het wachten op de offerte. Ergens boodschappen doen, supermarkten zijn hier volop met meer assortiment dan onze AH. Meestal zijn we eind van de middag terug, nemen nog even een duik in het zwembad, praatje met de dan aanwezige mensen, drankje op het balkon en aan het eten beginnen.

Als we naar het strand gaan, 3x per week, dan drinken we eerst koffie op een terrasje in Orient. Lopen dan naar ons plekje, zo’n 15 minuten over het strand en ploffen neer in de schaduw van een palmboom. Ja, het is echt gekkenwerk om hier in de zon te willen zitten of liggen! Half uurtje praten en dan verdwijnen we voor zeker 1 uur in het water, vaak met snorkel om veel vissen, overdreven grote schelpen, zeesterren en ander zeeleven te zien. Afdouchen op het strand, opdrogen en terug langs het water naar Orient. Daar is een heerlijk franse supermarkt, dus heerlijk een vers gebakken stokbrood + frans kaasje mee voor onze late lunch thuis.

Twee maal per week zoekt Jacques het lagerop, gaat naar de duikschool hier 2 minuten vandaan en boekt een ‘2-tank-dive’. Het fototoestel gaat natuurlijk mee voor de onderwater filmpjes en foto’s. In die tussentijd probeeert Puck iets huishoudelijks te doen of even naar Philipsburg. ‘s Middags kijken we het resultaat van de opnames en houden ons verder rustig op het balkon of in de tuin met zwembad.

Afgelopen vrijdag zijn we naar een voorstelling in Philipsburg geweest in het Cultureel Centrum. Een Surinaamse standup comedian genaamd “Wesje”. De Surinaamse gemeenschap hier is best wel groot, maar heel moeilijk voor ons te herkennen. Wel erg gezellig eens Nederlands te horen! We hebben echt gebruld van de lach, zo komisch en herkenbaar uit Suriname. Leuke typetjes enzo en goede moppen over Nederlanders!!

We zijn nu al aan onze laatste week vakantie bezig. Het gaat echt snel, zeker omdat we 3 verschillende vakanties aan elkaar hebben geknoopt. Buenos Aires lijkt al weer heel ver weg, evenals de Iguazu watervallen, Salta en Mendoza, waar we schitterende herinneringen aan hebben. De cruises waren fantastisch in een heel andere wereld, de wereld van luxe en verwennen. Ook de landen die we bezocht hebben, blijven in onze gedachten achter. Leuke mensen ontmoet, goede gesprekken gehad en veel adressen uitgewisseld. Nu hier een maand op Sint Maarten, waar we ons helemaal thuis voelen, maar dan zonder familie en vrienden…

Over een paar dagen naar huis, we kijken er naar uit om jullie allemaal weer te zien, (af) te spreken, te knuffelen en heerlijk bij te praten. We hebben nog een enorme klus liggen om de foto’s te reduceren naar normale hoeveelheden, maar daar maken we avonden voor vrij evenals voor jullie.

Bedankt voor alle belangstelling en leuke reacties, het deed ons echt erg goed, en tot heel snel…

 

BIG HUG, JACQUES & PUCK

Films kijken op de laptop (0m 19.00 uur is het donker).

Films kijken op de laptop (0m 19.00 uur is het donker).

Duiken

Duiken

Badkamertegels uitzoeken

Badkamertegels uitzoeken

Marigot (Saint Martin) met heel in de verte het eiland Saba.

Marigot (Saint Martin) met heel in de verte het eiland Saba.